Hes Wozniacki vidare efter två raka set

Danskan Caroline Wozniacki hade inga problem under första omgången av Wimbledonturneringen. Bild: Lehtikuva/Glyn Kirk

Caroline Wozniacki behövde bara 59 minuter på sig för att avancera till andra omgången i Wimbledon. Vilket kanske var tur. Danskan var rejält hes när hon kom till spel mot amerikanskan Varvara Lepchenko.

Wozniacki som är ett stort fotbollsfan laddade upp inför Wimbledon med att följa Danmark mot Kroatien i VM.

– Jag förlorade rösten i går kväll av allt skrikande och all spänning. Det var definitivt en tuff förlust men de gjorde sitt bästa, sade Wozniacki.

Den andraseedade danskan tog sig lätt till andra omgången i Wimbledon. 6–0, 6–3 blev segersiffrorna mot Lepchenko.

– Jag hoppas att jag ska kunna spela bättre längre in i turneringen. Jag älskar att spela på gräs, det är mitt favoritunderlag, och jag hoppas att jag ska hitta formen, sade Caroline.

Toppseedande schweizaren Roger Federer vann som väntat sin öppningsmatch.

Den åttafaldiga Wimbledonmästaren hade inga problem att vinna mot serben Dusan Lajovic i tre raka set (6–1, 6–3, 6–4).

Federer, som slog Marin Cilic i förra årets final, spelar grästurneringen för 20:e året i rad.

Cilic tog sig precis som Federer vidare till den andra omgången efter seger mot japanen Yoshihito Nishioka i tre raka set (6–1, 6–4, 6–4).

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning