Hertiginnan Meghan sätter Greta Thunberg på Vogue-omslag

Tidigare skådespelaren Meghan Markle, numera Meghan, hertiginna av Sussex, är gästredaktör för septembernumret av Vogue. Bild: Ben Stansall/Lehtikuva-AFP

Meghan, hertiginnan av Sussex, har bjudits in som gästredaktör för septembernumret av det brittiska modemagasinet Vogue, meddelar tidningen.

På omslaget till septembernumret, som går under namnet "Forces for change", eller "Krafter för förändring" har Meghan valt att lyfta fram 15 inflytelserika kvinnor, däribland svenska klimataktivisten Greta Thunberg, som nu blir en av de yngsta någonsin att pryda Vogues omslag, enligt Vogue.

Andra som syns på omslaget är Nya Zeelands premiärminister Jacinda Adern, skådespelaren Salma Hayek Pinault och brittisk-somaliska boxaren Ramla Ali.

Fotografen Peter Lindbergh, som i huvudsak tog bilderna till septemberomslaget i London och i New York, fick ta sig till Stockholm för att fotografera skolstrejkande Greta Thunberg, som enligt Vogue inte ville tumma på principen att inte flyga.

Vogue-omslaget blir inte det första av internationell kaliber att prydas av Greta Thunberg i år. I maj syntes 16-åringen på omslaget av Time Magazine.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning