Herrstafettlaget i bassängen för första gången på 14 år

Anton Herrala var en av herrarna som representerade Finland i medleystafetten. Bild: Jussi Nukari / Lehtikuva

Det blev ingen rekordfart för herrstafettlaget, men nog bra stämning.

År 2004 var senaste gången ett finländskt herrlag deltog i medleystafetten i stortävlingar i simning. I morse återvände de blåvita herrarna till bassängen som ett lag för första gången på 14 år och tog en hyfsad 19:e plats.

Laget bestod av Niko Mäkelä (rygg), William Wihanto (bröstsim), Sergei Kuznetsov (fjäril) och Anton Herrala (fritt).

– Vi sjöng nationalsången i Call Room innan loppet, sådan var stämningen. Det gick dock sämre än mitt 100 meters lopp i går, säger Kuznetsov i simförbundets pressmeddelande.

– Jag är inte nöjd med mitt egna lopp, men roligt hade vi. Lagandan var på topp, kommenterar Wihanto.

Finlands tid, 3.50,09, var nästan tio sekunder från nationsrekordet som sattes i EM år 2004.

I kväll tävlar Ari-Pekka Liukkonen i finalen på 50 meter fritt klockan 18:50 och Ida Hulkko simmar i final på 50 meter bröstsim strax därefter.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning