Herrlandslaget får kvinnlig coach – Radic ny målvaktstränare

Vanja Radic är målvaktstränare för både dam- och herrlandslaget. Bild: Handbollförbundet

Vanja Radic blir målvaktstränare för det finländska herrlandslaget i handboll.

Handbollförbundet meddelade på fredagen att Vanja Radic tar över som målvaktstränare för herrlandslaget. Radic, 36, är sedan tidigare målvaktstränare för damlandslaget men utökar nu sitt arbete inom förbundet. Radic har också fungerat som målvaktstränare för de finländska juniorlagen.

Hon kommer att delta i herrlandslagets verksamhet för första gången då laget samlas under nya tränarna Ola Lindgren och Teddy Nordling i oktober.

Radic har en stor rutin från internationell handboll och är en meriterad tränare som tillför mycket specialkunnande till landslaget.

Den i Bosnien födda före detta målvakten har efter sin aktiva spelarkarriär tränat, utbildat, föreläst och lärt ut sitt målvaktskunnande i Finland.

– Jag ser fram emot att få jobba med de finländska herrlandslagsspelarna och hjälpa att utveckla finländsk handboll, säger Radic på förbundets hemsida.

Radic är speciellt glad över att ha möjligheten att jobba för så många finländska landslag och på det sättet kunna påverka och hjälpa den finländska målvaktsutbildningen.

– Det känns bra att få chansen att kunna hjälpa att utveckla målvaktskunnandet på en så bred front, säger hon.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning