Herola missnöjd sexa i Lahtis:

Bra placering. Men Ilkka Herola var ändå inte nöjd. Bild: Jussi Nukari

Ilkka Herola tog sin tredje bästa placering i världscupen i nordisk kombination i Lahtisspelen på söndagen.

Men mer än en sjätteplats bjöds ut. Därför var Herola långt ifrån nöjd efter loppet.

– Det föll på min egen dumhet. Jag tittade under upploppet på resultattavlan att ingen finns bredvid mig. Jag släppte lite på farten och Jan Schmid hann sticka in sin pjäxa före mig på mållinjen, säger Herola om de sista metrarna där Schmid rusade förbi Herola och snöt honom på femteplatsen.

– Det gäller att trycka på ända till slutet. Det här blev en dyrköpt läxa.

Herola har den här säsongen kommit trea i Lillehammer och fyra i Trondheim. I världscupen finns han på plats elva, åtta poäng efter Schmid och österrikaren Lukas Klapfer som delar på niondeplatsen.

Ifall han tryckt på ända till slut skulle han ha gått om Schmid mad två poäng. Men kanske han når topp-tio redan på tisdag när världscupen fortsätter i Kuopio.

Herola och Schmid förlorade med mer än en minut till vinnaren Fabian Riessle från Tyskland. Trea kom tysken Eric Frenzel och trea japanen Akito Watabe.

Finlands Mikke Leinonen körde i mål som 30:e och sista man som fick världscuppoäng. Det är hans första cuppoäng på mer än två år. (FNB)

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46