Henriksson: Välkommet besked från ministern om dagkirurgin i Jakobstad

Anna-Maja Henriksson (SFP). Bild: SPT/Ari Sundberg

Familje- och omsorgsminister Annika Saarikko (C) öppnar för att dagkirurgin återupptas vid Jakobstad sjukhus.

Det kom hoppfulla besked på riksdagens frågetimme på torsdagen om möjligheterna att återuppta dagkirurgin i Jakobstad, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson i ett pressmeddelande på torsdagen.

Riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi (SFP) frågade minister Saarikko under frågetimmen om möjligheterna för kretssjukhuset i Jakobstad att få utföra dagkirurgi efter att regeringen på onsdagen öppnade för privata sjukhus att utföra ingrepp som kräver anestesi.

Saarikko svarade att hon uppfattar förslaget så att det skulle möjliggöra att det som Henriksson sedan tidigare efterlyst för Jakobstads del kunde bli verklighet.

– Jag tar detta som ett löfte att regeringen och ministeriet nu kommer att möjliggöra att dagkirurgin återupptas på Jakobstads sjukhus, säger Henriksson i pressmeddelandet.

Henriksson säger också att regeringen bör se till att alla sjukhus i landet behandlas jämlikt.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02