Henriksson: regeringen prioriterar företagsstöden framom en ordentlig familjledighetsreform

Anna-Maja Henriksson (SFP) i det nyrenoverade Riksdagshuset den 5 september 2017.Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Varför tillsätter regeringen inte en parlamentarisk arbetsgrupp för att bereda en familjeledighetsreform när en sådan tillsätts för företagsstöden? Den frågan ställer SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson.

Hon påpekar att familjepolitiken påverkar hela samhället för långa tider framöver. Då vore det klokaste och mest långsiktiga att se över familjeledigheterna så att alla partier deltar, anser hon.

– Nu förefaller det som om regeringen prioriterar företagsstöden mer än en välförankrad och framtidsinriktad familjeledighetsreform, säger Henriksson i ett pressmeddelande.

När regeringen beslutade om budgeten kom den också överens om en reform av familjeledigheterna som bereds utan oppositionspartierna. Samtidigt beslutade regeringen att tillsätta en parlamentarisk arbetsgrupp för att se över företagsstöden. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00