Henriksson om Turunens avhopp: Det var bara en tidsfråga

Anna-Maja Henriksson. Bild: SPT/Ari Sundberg

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson blev inte förvånad över Kaj Turunens avhopp.

Det var bara en tidsfråga innan den första från Blå framtid hoppar över till ett annat parti, säger Anna-Maja Henriksson till SPT på tisdagen efter beskedet om att Kaj Turunen lämnar Blå framtid till förmån för Samlingspartiet.

– När vi närmar oss riksdagsvalet så var det bara väntat, säger Henriksson och konstaterar att med det väljarstöd Blå framtid har så är avhoppet inte överraskande. Hon säger att det återstår att se om – och när – det blir fler avhopp.

Regeringens maktposition ändras i och för sig inte eftersom Turunen byter från ett regeringsparti till ett annat, säger Henriksson.

– Men den psykologiska effekt avhoppet har är stor. Det leder till att den interna spänningen inom regeringen ökar och det är möjligt att vi snart har en regeringskris.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54