Henriksson om Turunens avhopp: Det var bara en tidsfråga

Anna-Maja Henriksson. Bild: SPT/Ari Sundberg

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson blev inte förvånad över Kaj Turunens avhopp.

Det var bara en tidsfråga innan den första från Blå framtid hoppar över till ett annat parti, säger Anna-Maja Henriksson till SPT på tisdagen efter beskedet om att Kaj Turunen lämnar Blå framtid till förmån för Samlingspartiet.

– När vi närmar oss riksdagsvalet så var det bara väntat, säger Henriksson och konstaterar att med det väljarstöd Blå framtid har så är avhoppet inte överraskande. Hon säger att det återstår att se om – och när – det blir fler avhopp.

Regeringens maktposition ändras i och för sig inte eftersom Turunen byter från ett regeringsparti till ett annat, säger Henriksson.

– Men den psykologiska effekt avhoppet har är stor. Det leder till att den interna spänningen inom regeringen ökar och det är möjligt att vi snart har en regeringskris.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning