Henriksson: Niinistös uttalande om jourlagen en klar markering

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson ser presidentens uttalande i samband med stadfästandet av jourlagen som en klar markering.

– Det är mycket ovanligt. Han ville påtala behovet av att de språkliga rättigheterna tryggas i praktiken också i Seinäjoki-alternativet, säger Anna-Maja Henriksson.

Inom SFP är man ändå bekymrade över hur det kommer att ske i praktiken. Henriksson säger att man inom partiet är övertygade om att det enda rätta skulle ha varit att regeringen gått in för 12+1-modellen.

– Om regeringen fortsätter att gå på den linje man stakat ut kommer vi att försöka bidra till att så lite som möjligt av verksamheten ska behöva flytta från Vasa. Att man ska kunna ha så mycket och så omfattande jour som möjligt där, säger Henriksson.

Hon påpekar att regeringen, om det visar sig för besvärligt att fullfölja de språkliga rättigheterna i Seinäjoki i praktiken, fortfarande har möjlighet att gå in för en 12+1-modell.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00