Henriksson: Nej till terminsavgifter – högskoleutbildningen bör vara avgiftsfri

Partiordförande Anna-Maja Henriksson (SFP) säger nej till terminsavgifter. Hon ser den avgiftsfria högskoleutbildningen som Finlands nyckel till framgång.Bild: SPT/Ari Sundberg

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson anser att det är ytterst viktigt att finländska studerandes högskoleutbildning är avgiftsfri även i framtiden.

– En avgiftsfri och kvalitativ utbildning samt en högklassig forskning är nyckeln till Finlands framgång. I stället för terminsavgifter bör vi i statsbudgeten garantera tillräckliga anslag åt högskolorna. Det handlar om värderingar, säger Anna-Maja Henriksson i ett pressmeddelande.

Det är viktigt att alla finländska ungdomar även i framtiden, oberoende av familjebakgrund, har samma möjligheter till högskoleutbildning, anser Henriksson.

– Den avgiftsfria utbildningen är en grundpelare för vår jämlikhet. Därför ska vi inte införa terminsavgifter, säger Henriksson i pressmeddelandet.

Frågan om terminsavgifter aktualiserades då ekonomisk-politiska experter tidigare under veckan, på begäran av finansministern, gav sin bedömning av Finlands ekonomiska politik och sysselsättningspolitik.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33