Henriksson: De senaste dagarna en finländsk version av House of cards

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson och riksdagsgruppens ordförande Stefan Wallin. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

De senaste dagarna har varit en finländsk version av House of cards och politiken är det möjligas konst, säger SFP:s partiledare Anna-Maja Henriksson.

– Vi har sett förra partiledaren Timo Soini överge sitt eget parti, någonting som han ännu för tio dagar sedan lät förstå är omöjligt, ett svek. Vi har sett att ett populistiskt parti kan bli två populistiska partier, säger Henriksson.

Hon säger att hon är väldigt glad över att statsminister Juha Sipilä (C) och finansminister Petteri Orpo (Saml) valde att sätta ner foten mot Sannfinländarnas nya partiledning.

– Jag lyssnade väldigt noga på deras tal om hur viktig värdegrunden är och på deras tal om att Finland har en klar linje i EU-politiken. Jag hoppas att det som sades i går också gäller för den sittande regeringen i framtiden.

Hon säger att det är en liten överraskning att Timo Soini ingår i utbrytargruppen och att man får intrycket av att manuskriptet redan var skrivet.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning