Henriksson: Alla frontveteraner måste få den rehabilitering de behöver

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson anser att alla frontveteraner bör få den rehabilitering de behöver. Det är en liten uppoffring i jämförelse med den tacksamhetsskuld vi känner inför frontveteranerna, säger Henriksson. Bild: SPT-Corinne Grönholm

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson anser att alla frontveteraner bör få den rehabilitering de behöver. Det betonade hon i sitt tal i Vasa på lördagen som inledde Krigsveteranveckan.

– Till veteranernas kanske sista aftonupprop måste samhället komma med ett svar. Jag anser att det måste hittas finansiering så att varje kvarlevande frontveteran får den rehabilitering och de öppna tjänster som de behöver. I pengar mätt är det är en liten uppoffring i jämförelse med den tacksamhetsskuld vi alla känner inför frontveteranerna, säger Henriksson.

Henriksson framhävde också betydelsen av den allmänna värnplikten.

– Finland måste hålla fast vid en trovärdig försvarsförmåga också framöver. Och försvarsviljan bör bibehållas på en hög nivå. Den allmänna värnplikten är och förblir ryggraden i vårt försvar.

Henriksson höll festtalet i Vasa då den 52:a Krigsveteranveckan öppnades. Samtidigt firade Vasa krigsveterandistrikt sitt 50-årsjubileum.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39