Henrik Meinander fick svensk ordensutmärkelse

Ambassadör Anders Ahnlid och Henrik Meinander.Bild: SPT/Sveriges ambassad

Henrik Meinander, Kari Heinistö och Tytti Isohookana-Asunmaa belönas för sina insatser för de finsk-svenska relationerna.

Professorn i historia Henrik Meinander och affärsmannen Kari Heinistö utnämns till kommendörer av Kungliga Nordstjärneorden och styrelseledamoten Tytti Isohookana-Asunmaa till ledamot, första klassen, av Nordstjärneorden.

Samtliga ordensmottagare får utmärkelsen för det omfattande arbete de inom sina respektive områden har gjort för att öka förståelsen för och samarbetet med Sverige, skriver Sveriges ambassad.

Professor Meinander har fördjupat kunskaperna om ländernas långa gemensamma historia, medan affärsmannen Heinistö bland annat genom sitt medlemskap i direktionen för Hanaholmen och med sitt starka engagemang i scoutrörelsen bidragit till att främja förbindelserna mellan Sverige och Finland.

Tidigare kulturministern Tytti Isohookana Asunmaa har i mer än tjugo års tid arbetat för att öka intresset kring det svenska språket i Finland, bland annat som styrelseledamot i Kulturfonden för Sverige och Finland.

Utmärkelserna överlämnades av ambassadör Anders Ahnlid.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00