Hemlösa tände lägereld i hus i Åbo centrum

Natten till söndagen fick brandkåren i Åbo släcka en brand i ett tom tegelbyggnad i centrum av Åbo. Hemlösa hade tänt en lägereld för att värma sig, skriver Turun Sanomat.

Brandkåren hade inte lång väg eftersom det brann i ett hus på andra sidan gatan från brandstationen. Larmet kom några minuter innan midnatt. Jourhavande brandmästare Vesa Salonen berättar till Yle att de har besökt samma hus flera gånger under det senaste året. Inget tyder på sabotage eller mordbrand, eller att de som startade branden skulle ha funnits kvar i byggnaden. Släckningsuppdraget var över på en halv timme.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning