Helsingforspolisen: Allt har gått lugnt och fridfullt till

Helsinki Calling-demonstranterna vandrade på söndagen från Kajsaniemiparken via Helsingfors centrum till Senatstorget. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Enligt polisen orsakade söndagens demonstrationer i Helsingfors inga som helst problem. På måndag kommer tretton demonstrationer att arrangeras i staden.

Det ordnades tre olika demonstrationer i Helsingfors på söndagen. Den största av dem var Helsinki Calling som enligt polisens uppskattningar hade 1 500-2 000 deltagare, medan de två andra demonstrationerna var betydligt mindre.

Enligt äldre konstapel Ben Sjöroos från Helsingforspolisen orsakade söndagens demonstrationer inga som helst problem för polisen.

–  Allt har gått lugnt och fridfullt till. Åtminstone jag har inte hört om några störningar, säger Sjöroos och påpekar att polisen i huvudstaden är van med demonstrationer av olika slag.

–  Det har varit alldeles vanlig planering för vår del. Med tanke på demonstrationerna var det här en helt vanlig dag för oss på Helsingforspolisen.

På måndag träffas USA:s president Donald Trump och hans ryska kollega Vladimir Putin i Helsingfors. Sjöroos säger att polisen fått anmälningar om tretton demonstrationer i Helsingfors på måndag.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03