Helsingforsbörsen fortsätter falla

Kurserna på börsen i Helsingfors fortsatte nedåt på torsdagen. Den nedåtgående trenden har hållit i sig i två veckor och OMXH-indexet har nu backat nästan tio procent.

Helsingforsbörsen öppnade på torsdagen med minus 1,9 procent. Under förmiddagen steg kurserna något för att därefter dyka. Senare på eftermiddagen kunde man åter skönja en positiv trend som dock bröts mot stängningsdags. Börsen stängde på minus 2,11 procent.

Även globalt började börserna falla efter att den amerikanska centralbanken Federal Reserve på onsdagen meddelade om en räntehöjning. Det är den åttonde höjningen sedan slutet av 2015 och den tredje i år.

Enligt bedömare beror den globala nedgången bland annat på att placerare nu skiftar fokus från aktier till ränteplaceringar. Även oron för att tillväxten ska avta och risken för att handelskriget mellan Kina och USA eskalerar gör att kapital förs över till tryggare värdepapper.

Även andra europeiska börser backade under torsdagen med mellan 0,5 och drygt 2 procent.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08