Helsingforsbörsen fortsätter falla

Kurserna på börsen i Helsingfors fortsatte nedåt på torsdagen. Den nedåtgående trenden har hållit i sig i två veckor och OMXH-indexet har nu backat nästan tio procent.

Helsingforsbörsen öppnade på torsdagen med minus 1,9 procent. Under förmiddagen steg kurserna något för att därefter dyka. Senare på eftermiddagen kunde man åter skönja en positiv trend som dock bröts mot stängningsdags. Börsen stängde på minus 2,11 procent.

Även globalt började börserna falla efter att den amerikanska centralbanken Federal Reserve på onsdagen meddelade om en räntehöjning. Det är den åttonde höjningen sedan slutet av 2015 och den tredje i år.

Enligt bedömare beror den globala nedgången bland annat på att placerare nu skiftar fokus från aktier till ränteplaceringar. Även oron för att tillväxten ska avta och risken för att handelskriget mellan Kina och USA eskalerar gör att kapital förs över till tryggare värdepapper.

Även andra europeiska börser backade under torsdagen med mellan 0,5 och drygt 2 procent.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22