Helsingforsbiennalen skjuts upp men kan kanske arrangeras senare i sommar

Paviljongen för besökarna på Helsingforsbiennalen byggs vid Lybeckskajen intill Gamla Saluhallen. Bild: Pressbild/Verstas Arkkitehdit

Historiens första Helsingforsbiennal invigs inte den 12 juni som planerat. Arrangörerna hoppas kunna öppna biennalen ännu i sommar.

Anledningen till att Helsingforsbiennalen skjuts upp är coronaepidemin som, förutom hotet mot hälsan, också försvårar transporterna. Omfattande förberedelser har gjorts för Helsingforsbiennalen som arrangeras på Skanslandet strax utanför Helsingfors. Hoppet nu är att kunna inviga biennalen i början av augusti. Om det inte lyckas skjuts biennalen fram till sommaren 2021.

Beslutet om när biennalen arrangeras fattas i april.

Drygt fyrtio konstnärer och konstnärsgrupper ska enligt planerna delta i evenemanget för samtidskonst. Merparten av de konstverk som ställs ut är nya och de kommer att visas längs kanonvägen, i krutkällaren och i övergivna byggnader på Skanslandet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning