Helsingfors öppnar sina idrottsanläggningar för elitidrotten

Elitidrottare i Helsingfors har tillgång till bland annat Idrottskvarnen i Kvarnbäcken medan stadens anläggningar är stängda på grund av coronaviruspandemin. Bild: Sofie Jokinen

Elitidrottarna i Helsingfors får tillgång till stadens idrottsanläggningar som är stängda för stadens invånare på grund av coronapandemin.

Helsingfors stad meddelade på torsdagen att stadens idrottsanläggningar, som är stängda på grund av coronapandemin, öppnas för elitidrottare så att de kan träna på ett ändamålsenligt sätt.

Då staden beslutade att öppna anläggningarna har man tagit i beaktande de grenar som kräver specialomständigheter för att grenen ska kunna utövas och där det inte finns ersättande anläggningar inom den privata sektorn.

Konståkning, ishockey för damer, redskapsgymnastik, simhopp, brottning, badminton och basket samt de idrottare som stöds av Finlands olympiska kommitté får möjlighet att använda Sundholmens ishall, Backasbrinkens simhall, Idrottskvarnen i Kvarnbäcken och Brunakärrs idrottshall för träning.

Helsingfors stad påminner idrottarna att följa de anvisningar och restriktioner som är i kraft i och med coronaviruset. Huvudstadsregionens idrottsakademi Urhea koordinerar verksamheten i idrottsanläggningarna. Bara idrottare och tränare som finns på en speciell lista har tillträde till anläggningarna.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning