Helsingfors öppnar fler träningsmöjligheter inomhus – trots stigande smittsiffror

Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Från och med den 2 augusti återgår fler idrottshallar och simhallar till normala öppettider. Det här trots att coronasiffrorna i huvudstadsregionen för tillfället ökar i snabb takt.

Tölö idrottshall och Simstadions gym har redan från och med juli återgått till normala öppettider. Nu öppnas ännu fler lokaler. Servicecentraler hålls tills vidare stängda.

– Vi har inte fattat det här beslutet just nu. Det har fattats redan innan alla sommarlov, säger Tuuli Salospohja som är chef för idrottstjänsterna på Helsingfors stad.

Huvudstadsregionens coronakoordineringsgrupp har inte tagit några nya beslut angående begränsningar. Därför följer staden de beslut som fattats tidigare. Regionförvaltningsverket har inte heller beslutat något nytt.

– Koordineringsgruppen samlas varje vecka och följer hur läget utvecklas. Beslut om öppettider kan ändras snabbt, säger Salospohja.

Månsas, Ladugårds och Brunakärrs idrottshallar kommer att vara öppna enligt normala öppettider från och med nästa måndag.

Också simhallar öppnas. Östra centrums simhall öppnar på torsdagen den 4 augusti, Britas simhall 9.8 och Jakobackas och Georgsgatans simhallar i slutet av augusti, 30.8.

Vid Helsingfors stad säger Salospohja att öppningen ändå inte kommer att innebära att folkmassor strömmar in till hallarna.

– Idrottsföreningarna inleder sin huvudsakliga säsong först i slutet av augusti. Nu är det alltså inte större folkmängder som kommer använda hallarna, säger hon.

I hallarna rekommenderas fortsättningsvis munskydd för alla över 12 år, att man håller avstånd till varandra och sköter om sin handhygien.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning