Hellströmfansen har redan börjat köa

Sigrid Langwagen och Mathilda Edman har redan börjat köa till Håkan Hellströms konsert på lördag. Bild: Privat

Trots att det är en vecka kvar tills Håkan Hellström kliver in på ett utsålt Ullevi har de första fansen redan börjat köa för de bästa platserna. – Vi kom hit i onsdags kväll, säger Sigrid Langwagen.

När biljetterna till Håkan Hellströms två konserter på Ullevi i Göteborg nästa helg släpptes tog de slut direkt. Nu har en kö bildats i närheten av arenan, där Sigrid Langwagen och Mathilda Edman tältar längst fram, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

– Vi vill att det ska bli så rättvist som möjligt. Det blir lätt orättvist när så många köar så länge till Håkan, vi ville hålla koll på kösystemet så att det fungerar och att man får den plats man har köat för, säger Sigrid Langwagen till TT.

Hon har biljetter till båda Hellström-konserterna, vilket blir sextonde gången hon ser honom på scen.

­– Alla är glada och hjälps åt. Vi har med oss gitarr och spel för att underhålla oss. Man får inte köa utanför Ullevi förrän klockan sju på morgonen på konsertdagen. Då flyttar sig alla dit, säger Sigrid Langwagen, vars Hellström-favorit är Precis som Romeo.

Under våren har Håkan Hellström släppt fyra nya låtar som sedan knöts ihop till ep:n 1979.

– Jag älskar den, den är inte lik något han har gjort tidigare. Men man måste förstå att han lever ett helt annat liv nu än vad han gjorde för tio år sedan, det är klart att han inte inspireras av samma saker längre. Jag tycker verkligen att det är fint, säger Sigrid Langwagen.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning