Helenius nästa match i december

Robert Helenius slog Konstantin Airich i höst. Bild: Jonas Edsvik

Motståndarens facit i Europa: 0–13.

Proffsboxaren Robert Helenius nästa match har slagits fast, rapporterar Ilta-Sanomat. Den 17 december ordnas det en riktig superkväll i Hartwallarenan då Helenius, Europamästaren Edis Tatli, världsmästaren Eva Wahlström och EU-titelutmanaren Niklas Räsänen kliver in i ringen.

Tatli och Wahlström försvarar sina titlar medan Räsänen går karriärens första titelmatch då han möter EU-mästaren i supermellanviktsklassen Mariano Hilario (15 segrar, fem förluster) som i fjol knockades i en EM-titelmatch.

Helenius motståndare är också klar. Det blir 35-åriga brassen Marcelo Luiz Nascimento som vunnit 22 av karriärens 36 matcher. 19 segrar har kommit via knockout, hälften av förlusterna på samma sätt. Nascimento förlorade i februari mot Johann Duhaupas som i april knockade Helenius. Nascimento har också en förlust mot Helenius rival Dereck Chisora.

Nascimento har boxats 13 gånger i Europa. Han har förlorat alla dessa matcher.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39