Helander tävlar för Europa mot USA

Oliver Helander får tävla mot USA. Bild: Lina Enlund

Oliver Helander ingår i det europeiska lag som möter USA i en friidrottskamp. Tävlingen The Match Europe v USA arrangeras i Minsk den 9–10 september.

The Match Europe v USA är en tävling i stil med golfens Ryder Cup. Ilta-Sanomat skrev på tisdagen att Oliver Helander fått en plats en av fyra spjutplatser i det europeiska laget. Totalt tävlar både damer och herrar i 19 grenar.

– Det här är ju en tävling vi inte vet så mycket om, men det är förstås bra att få en tävling till i det här skedet mot europeiska toppnamn. Om USA:s standard vet jag inte så mycket, men några riktiga stjärnnamn finns ju där inte, säger Helander tränare Glenn Lignell.

Helander återvände i söndags till tävlingssammanhang efter en skadepaus på två månader. Då kastade han 78,43.

Före sin skada klämde Helander till med inhemska årsbästa resultatet 86,93 i Kuortane. Ett resultat som fortfarande räcker till en åttonde plats i världsstatistiken den här säsongen, då Magnus Kirt från Estland är bäst med 90,61. I Europastatistiken är Helander på en sjätte plats.

Två finländare tävlar i Minsk. Häcklöparen Annimari Korte fick redan för en vecka sedan en plats.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning