Heinola hittade rätt - Washington föll med Kuznetsov

Ville Heinola. Bild: Justin Berl/Lehtikuva-AFP

18-åriga Ville Heinola har vikt åt sig en plats i Winnipeg. Mot Pittsburgh satte han sitt första NHL-mål då Jets på bortaplan vann med 4-1.

Patrik Laine noterades för tre assist. Heinolas mål kan du se här.

Skandalomsusade Jevgenij Kuznetsov är tillbaka på NHL-isen.

Men stjärnans comeback räckte inte för Washington, som förlorade mot Dallas i förlängning. Segern var den första för Dallas denna säsong. Roope Hintz gjorde ett mål för Stars då laget vann med 4-3. Tyler Seguin avgjorde i förlängning.

Jevgenij Kuznetsov stängdes i september av i tre NHL-matcher för "olämpligt beteende", en omskrivning för att den ryske stjärnan testat positivt för kokain under VM i Slovakien.

När han skrinnade in mot Dallas gick det inte ens fem minuter innan han satte 1–0 med ett skott från tekningscirkeln.

– Jag hade hellre vunnit och varit glad i morgon än gjort det målet, sade Kuznetsov efter matchen enligt nhl.com , innan han lade till:

– Men jag ska inte ljuga, det var ganska skönt att göra mål direkt.

Fyra mål av Neal

James Neals Edmonton ångar på i NHL-ishockeyn. Laget har nu tre raka segrar i säsongsupptakten.

Borta mot New York Islanders blev det 5–2 i en match som dominerades av Neal. 32-åringen prickade rätt fyra gånger, och har redan gjort sex mål i höst. Under förra säsongen blev det totalt sju mål på 63 matcher för Calgary.

– Det är riktigt häftigt. Det känns bra att sätta på sig Edmonton-tröjan. Jag gillar hur vi har spelat hittills, säger Neal.

Mikko Koskinen tog 25 skott av 27.

I Florida stod Aleksander Barkov för två assist me det hjälpte föga då Carolina vann med 6-3 efter mål av Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning