Heikkinens kollaps – "Tjänar inget till att förklara"

Matti Heikkinen lyckades inte få till en fullträff i söndagens skiathlon.Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Matti Heikkinen ser fram emot resten av OS.– Jag är optimist, säger han

Matti Heikkinen hamnar direkt i blåsväder - bokstavligen – när Iivo Niskanen trycker gasen i botten under den klassiska halvan av herrarnas OS-skiathlon. Han byter skidor som 34:e man – nästan 1,5 minuter bakom Niskanen.

En katastrof. Han tar igen lite under fristilshalvan, men är förstås aldrig i närheten av medaljplaceringarna.

– Det hjälper inte att förklara om formen är dålig, säger Heikkinen.

– Det blåste som i en rysk film, men förhållandena är samma för alla. Vinden såg inte ut att störa killarna på prispallen.

Före säsongen såg han ut som en klar medaljkandidat i OS, men hans form har varit försvunnen i vinter. Han har tydligen lidit av överbelastning och tiden ser ut att rinna ut med tanke på OS.

– Det finns alltid hopp, bara man gör sitt jobb och analyserar läget för att se vad man kan göra på kort sikt. På det stora hela börjar det vara bråttom, säger Heikkinen.

För ett år sedan var Heikkinens form också totalt försvunnen då VM körde i gång. Men det slutade med VM-brons på avslutande 50 kilometer.

– I den här åldern har jag lärt mig att vara optimist. Livet blir svårt annars.

Det lönar sig inte att slänga yxan i sjön för Heikkinen. Han var sjunde snabbast under fristilshalvan av skiathlon, fast tiderna är förstås svåra att jämföra under en masstart.

Lari Lehtonen gjorde också en hyfsad fristilssträcka och stärkte sina aktier med tanke på 15 kilometer och stafetten. Perttu Hyvärinen tappade under fristilssträckan då ljumskarna krampade.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00