Heidi Schauman lämnar Aktia – blir Swedbanks chefsekonom i Finland

Heidi Schauman. Bild: Onni Ojala/Lehtikuva

Aktias chefsekonom Heidi Schauman byter jobb. I september blir hon Swedbanks chefsekonom i Finland.

Tjänsten som chefsekonom vid Swedbank i Finland är ny och syftar till att stärka och utvidga bankens affärsverksamhet i Finland. Samtidigt vill Swedbank fördjupa den nordiska analysen med fokus på Finland, heter det i ett pressmeddelande.

Heidi Schauman kommer också att ingå i ledningsgruppen för Swedbank i Finland.

– Heidi Schauman är en av Finlands mest erfarna ekonomer och en samhällsdebattör av rang. Jag är väldigt glad över att välkomna Heidi till Swedbank i allmänhet och till rollen som chefsekonom i Finland i synnerhet, säger Anna Breman, som är chefsekonom på Swedbank i Sverige.

Schauman, som disputerade vid Hanken 2006, har tidigare jobbat bland annat som senior analytiker på Nordea och ekonom på Finlands Bank.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54