HBL:s Rysslandskorrespondent Anna-Lena Laurén prisbelönas

Anna-Lena Laurén. Bild: HBL-arkiv

Anna-Lena Laurén belönas med ett stipendium för sin journalistiska bredd. Priset på 25 000 kronor eller drygt 2 300 euro kommer ur Magdalena Ribbings minnesfond.

Journalisten Anna-Lena Laurén som är Rysslandskorrespondent för HBL och Dagens Nyheter tilldelas priset ur Magdalena Ribbings minnesfond för "sin journalistiska bredd och analysförmåga som gör också komplicerade skeenden begripliga". Vidare heter det i prismotiveringen att Laurén i sina texter "fångar samtiden och bär vidare till egna tankar och reflektioner".

Laurén säger att det känns jätteroligt, inte minst för att hon tyckte väldigt mycket om Magdalena Ribbing och hennes värme. Ribbing var författare och journalist vid DN, och expert på etikettregler.

– Mina föräldrar höll på att skratta ihjäl sig när de hörde att jag fått priset, "du – vett och etikett?" De tycker att jag är högljudd, vilket jag ju är., säger Laurén.

Magdalena Ribbings minnesfond skapades till minne av DN:s profilskribent. Fonden stöder journalistik och andra insatser för mänskliga rättigheter.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning