HBL tipsar: Bästa livesändningarna med djur

Saimenvikaren Pullervo blev en rikskändis sommaren 2016. Bild: Lehtikuva

Sitter du isolerad hemma och har det tråkigt? Ingen fara, här kommer en lista över livesändningar med djur.

Våren 2016 hade Östra Finlands universitet ett forskningsprojekt om saimenvikaren. Avsikten var att identifiera så många individer som möjligt med hjälp av en kamera, som placerades på ett ställe där forskarna visste att vikarna tillbringade sin tid. Efter ett initiativ från Världsnaturfonden WWF sändes flödet ut till allmänheten på nätet. Resultatet blev Norppalive, som under de fyra senaste somrarna upptäckts av miljoner nyfikna tittare.

Det är ännu några månader kvar till sommaren men lyckligtvis har många djurparker och naturskyddsområden livesändningar året runt. Här presenterar vi några av dem.

San Diego Zoo har sammanlagt elva olika livesändningar. Här kan du bland annat följa med babianer, orangutanger och ugglor.

Monterey Bay Aquarium i Kalifornien har sammanlagt tio olika livesändningar. Här kan du bland annat följa med hajar och havsuttrar.

Sajten Explore har samlat ihop 60 olika livesändningar. Här kan du exempelvis följa med gorillor i Kongo-Kinshasa.

På Smithsonian's National Zoo i Washington DC kan du bland annat följa med kalråttor och lejon.

Sydafrikanska Djuma Private Game Reserve har placerat en kamera vid ett vattenhål. Här kan du följa med bland annat elefanter, som badar och släcker törsten.

På Cat Café Brooklyn i New York kan du följa med kattungar.

På Bat Sanctuary i Texas kan du följa med fladdermöss.

På Hattiesburg Zoo i Mississippi kan du följa med sengångare.

SVT:s Gården live avslutades i början av mars men sändningarna finns kvar på SVT Play. Här kan du följa med en lite ovanlig bondgård i norra Sverige.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning