HBL sänder handbollens cupfinaler

Dicken tog sin första cupseger på 22 år då laget slog SIF i finalen i fjol. Bild: FSC Media

HBL sänder herrarnas final på lördag och damernas final på söndag.

Handbollshöstens inhemska höjdpunkt står inför dörren då cupfinalerna avgörs i helgen.

På lördag ska GrIFK försöka utmana "omöjliga" Cocks i herrfinalen i Grankulla. Cocks har inte förlorat en match mot ett inhemskt lag sedan februari 2016 då Sjundeå IF besegrade Riihimäkilaget.

Cocks tog sig till final genom att slå ÅIFK och HIFK medan GrIFK:s väg till finalen gick via segrar över Hangö IK, Sjundeå IF och Atlas.

På söndag ställs damhandbollens giganter mot varandra då HIFK och Dicken möts i Idrottshuset. Efter att ha mötts redan i semifinal de senaste fem åren får lagen äntligen göra upp om cupsegern.

Dicken tog klara segrar över KyIF och ÅIFK på väg till final medan IFK inte hade några som helst problem att slå SIF och Atlas i sina matcher.

Cupfinalerna sänds som en del av samarbetet mellan Dicken och HBL.

Handbollens cupfinaler avgörs i helgen.

Lördag kl. 16.00 Grankulla: GrIFK–Cocks.

Söndag kl. 14.00 Idrottshuset: HIFK–Dicken.

HBL sänder båda matcherna direkt på HBL.fi/sport

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning