HBL Kväll: Stora förändringar i taxitrafiken föreslås

Taxitillstånd ska beviljas till företag, inte till specifika fordon och förare. Det här är ett av förslagen till hur taxibranschen kunde förnyas.

– Det här skulle göra det möjligt för företag att växa, säljas eller ärvas, sade kommunikationsminister Anne Berner (C) då hon redogjorde för utkastet till ny lagstiftning.

Utrikesminister Timo Soini, Sannfinländarnas ordförande, meddelade i dag att Berners förslag om att öppna taxitrafiken för konkurrens inte kommer att gå vidare eftersom Sannfinländarna entydigt motsätter sig förslaget. Han säger att det stoppar hela transportbalken. 

Alexander Stubb säger att regeringen först ser igenom responsen från remissbehandlingen och sedan fattar ett gemensamt beslut om saken.

Läs mera om förslaget i HBL Kväll.

Fler rubriker i HBL Kväll:

• Roxette ställer in – slutar turnera

• Sveriges kritiserade bostadsminister avgår

• Utredning: Somalier diskrimineras

• Finländarna dricker allt mindre alkohol

HBL Kväll hittar du i menyn till vänster, under Tidningar. Tryck på HBL Kväll för att ladda ner den.

Om du bara har tillgång till e-tidningarna i appen och vill läsa HBL Kväll, registrera dig på www.hbl.fi/hbl365. De första två veckorna är gratis, sedan kostar det 5 euro per månad för prenumeranter.

För att läsa allt i appen kostar det 14,90 i månaden om man inte har en prenumeration sedan tidigare.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning