HBL Kväll: Peter Madsen åtalas för mordet på Kim Wall

Journalisten Kim Wall hittades död utanför Köpenhamn i augusti – nu åtalas ubåtsbyggaren Peter Madsen för mord, brott mot griftefriden och sexbrott. Dödsorsaken är oklar, men enligt åtalet var mordet planerat och kan ha skett genom skärskador i halsen eller kvävning.

"Det är tal om ett mycket ovanligt och extremt grovt fall, som haft tragiska följder för Kim Wall och hennes anhöriga. Intresset för målet är väldigt stort, men vi hoppas på mediernas förståelse för att fallets övriga bevis läggs fram i rätten och inte i pressen", säger specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen i ett pressmeddelande.

I dagens Hbl Kväll kan du också läsa om bland annat detta:

• Presidenten är en blindtarm i Finlands demokrati

• Rädslan för brott ökar i Sverige – samtidigt minskar förtroendet för polisen

• Knark på postorder gav ingen dom – det gick inte att bevisa att mannen själv hade beställt amfetaminet som skulle levereras till hans hem

• Skridskoåkare gav sig ut på Lojo sjö – hittades drunknad

Så läser du HBL Kväll:

HBL Kväll och HBL Morgon ingår i din HBL-prenumeration. Du hittar de digitala utgåvorna i menyn till vänster, under Tidningar i nyhetsappen HBL 365. Tryck på HBL Kväll för att ladda ner den.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning