HBL hårdbevakar EM-starten – von Wendt och Pohjola rapporterar från Köpenhamn

Jonas von Wendt är på plats i Köpenhamn och följer med det finländska landslaget. Bild: Antti Hämäläinen

Finlands herrlandslags historiska EM-premiär sker på lördag i Köpenhamn. Jonas von Wendt hårdbevakar landslaget i Köpenhamn medan Tommy Pohjola tar pulsen på de finländska fansens resa till den danska huvudstaden.

Det finländska herrlandslagets supportrar har under årens lopp tvingats genomgå otaliga besvikelser och mardrömsstunder. Men på lördag sker det alla väntat på: Landslaget spelar sin första EM-match då laget möter Danmark på Parken i Köpenhamn.

HBL har två reportrar på plats i Köpenhamn under helgen. Jonas von Wendt, årets fotbollsjournalist i Finland, har sedan onsdag kväll rapporterat om stämningarna kring laget, spelarnas tankar inför turneringsstarten och vad utgångsläget för det finländska landslaget är.

På fredag får han sällskap av HBL-medarbetaren Tommy Pohjola som reser till den danska huvudstaden tillsammans med de finländska supportrarna. Pohjola kommer att rapportera om fansens resa till Köpenhamn, om deras äventyr i Danmark och hur de upplever EM-debuten på läktarplats på Parken.

Pohjola rapporterar fortlöpande i en liveblogg från fredag morgon till söndag förmiddag.

Tommy Pohjola har varit på fotbollsmästerskap sedan Forssell och Sjölund spelade VM i Argentina år 2001. Nu gäller Köpenhamn, följ hans liveblogg med fansen och om fansen på HBL.fi. Bild: Privat

Följ von Wendts och Pohjolas rapportering på HBL.fi och i papperstidningen.

Danmark–Finland spelas på lördag klockan 19.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning