HBL 365 samlar alla e-tidningar under ett tak – så här tar du den i bruk

HBL:s chefredaktör Susanna Landor. Bild: Richard Nordgren / HBL-Arkiv

Appen HBL 365 har förnyats för att ge en smidigare e-tidningsupplevelse. Du hittar nu Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Östnyland och Hangötidningen under ett och samma tak.

Den förnyade appen HBL 365 finns tillgänglig för alla prenumeranter. Om appen inte uppdaterats automatiskt kan man uppdatera den i appbutikerna Google Play Butik och Apple App Store. I förnyade HBL 365 ligger fokuset på att e-tidningen ska vara så lätt att läsa som möjligt.

– Vi vill ge en bättre användarupplevelse till prenumeranterna, säger Hufvudstadsbladets chefredaktör Susanna Landor.

KSF Medias alla tidningar, Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Östnyland och senaste tillägget Hangötidningen, finns nu i en och samma app. Med en HBL 365-prenumeration har man tillgång till dem alla.

– En stor fördel med e-tidningen är att du kan läsa morgondagens tidning redan kvällen innan vid 23-tiden.

I nya HBL 365 finns också nya funktioner som möjligheten att öppna artiklar i en mobilvänlig läsvy.

– Vi kommer också att efter hand digitalisera innehåll som kryssen och korsorden.

En förändring som många säkert märkt är att HBL:s läsare nu har tillgång till två olika appar: HBL 365 och nyhetsappen HBL Nyheter.

– Vi vet att våra prenumeranter beter sig på olika sätt och har olika sorts behov. HBL 365 är primärt för den som vill läsa e-tidning, medan HBL Nyheter är för den som vill läsa nyheter direkt i en mobilvänlig form, säger Landor.

I HBL Nyheter hittar man också rent digitalt innehåll som regelbundna frågesporter och podcaster.

Läs också: Så använder du nya HBL 365

De flesta har redan den nya appen

För de flesta användare har appen redan automatiskt uppdaterats. Har man inte slagit på automatiska uppdateringar måste man uppdatera appen manuellt. Det är viktigt att uppdatera eftersom den gamla versionen av appen snart kommer att sluta fungera.

Man uppdaterar appen på olika sätt beroende på om man har en Android-enhet eller en Ios-enhet. Du hittar närmare anvisningar i faktarutan i anslutning till artikeln.

e-tidningsapparna slutar fungera

Tidigare har man också kunnat läsa tidningarna i e-tidningsapparna eHBL, eVN, eON och eHT. I och med att HBL 365 förnyats kommer de här apparna snart att tas ur bruk. Framöver finns alla e-tidningar i appen HBL 365.

Om man inte tidigare använt HBL 365 hittar man appen genom att söka på appbutikerna Google Play Butik och App Store.

Android: Gå till appen Google Play Butik och gå in på menyn Mina appar och spel. Sök upp HBL 365 och tryck på Uppdatera.

Ios: Gå till App Store och välj Uppdateringar. Tryck på Uppdatera vid HBL 365.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning