Hautala vill bli EU-kommissarie

Bild: HBL-Arkiv/Tor Wennström

Europaparlamentariker Heidi Hautala (Gröna) vill förnya det nuvarande systemet för valet av Finlands kandidat som EU-kommissarie.

Enligt Hautala bygger det nuvarande systemet på en förtäckt och hemlighetsfull beredning i dolda kabinett som inte främjar öppenhet.

– Grundantagandet är att det är statsministerpartiet som väljer Finlands kandidat som EU-kommissarie. Av någon konstig anledning är kandidaten alltid en man. Det här systemet måste förnyas, sade Heidi Hautala på De grönas partikongress i Vanda på lördagen.

Hautala bekräftade att hon ställer upp i nästa EU-val och att hon också är intresserad av att aspirera på posten som Finlands EU-kommissarie. Hennes utspel fick rungande applåder av partikongressens deltagare.

– Jag har ett enkelt förslag. Varför kunde inte alla partier ställa upp egna kandidater till posten som Finlands EU-kommissarie. Då kunde vi få en rejäl och öppen debatt i samband med nästa val till Europaparlamentet, sade Hautala.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33