Haula och Teräväinen målskyttar då Carolina tog femte segern i följd

Erik Haula (t.v.) har passat bra in i Carolina Hurricanes trupp. Bild: Michael Reaves / AFP / Lehtikuva

Carolina Hurricanes har inlett den färska NHL-säsongen med att ta fem raka segrar utan förlust. En stor bidragande faktor till framgången har varit lagets storspelande blåvita forwards.

Genom att besegra New York Islanders med 5-2 i nattens möte säkrade Carolina Hurricanes ett klubbrekord för den bästa säsongsinledningen genom tiderna. Med fem segrar på fem matcher toppar laget hela östra konferensen i NHL.

Carolinas finländska forwards, Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen och Erik Haula, har spelat starkt och i nattens drabbning stod de två sistnämnda för ett mål var, medan Aho noterades för två positiva inlägg i plusminusstatistiken.

Det var Teräväinen som satte Carolinas första mål endast fyra minuter in i matchen efter ett snyggt framspel av Dougie Hamilton. Teräväinen har nu stått för poängen 2+4 på fem matcher.

Haula satte i sin tur in 3-2, som kom att bli segermålet, för hemmalaget i mitten av andra perioden och utökade sitt målsaldo för säsongen till fyra fullträffar.

Carolina värvade Haula från Vegas Golden Knights i sommar och den 28-åriga finländaren tycks ha hittat formen snabbt i den nya klubben. Haulas poängbästa i NHL kom säsongen 2017-2018 då han stod för 55 poäng på 76 matcher och i och med den imponerande säsongsinledningen kan det väl hända att den Björneborgsbördige finländaren sätter nytt personligt rekord i år.

– Jag har lagt ribban högt för mig själv och har höga förväntningar. Det gäller bara att gå ut på isen, spela min roll och bidra på alla sätt jag kan, kommenterar Haula sin form efter segern på klubbens hemsida.

– Detta är vad vi såg då vi ställde in siktet på honom i sommar. Han grovjobbar i bägge ändorna av rinken och det gillar vi självklart. Han får resultat nu och belönas för den goda insatsen. Han har varit fantastisk sedan sin första dag här, prisar lagets tränare Rod Brind'Amour.

I omgångens övriga matcher vann Rasmus Ristolainens Buffalo Sabres över Aleksander Barkovs Florida Panthers med 3-2 efter förlängning och Anaheim Ducks slog Columbus Blue Jackets med 2-1. Joonas Korpisalo räddade 21 av 23 skott för Columbus.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning