Hätska ramsor och jubel vid valvaka

Missnöjda människor skriker slagord mot Trump utanför Hilton i New York. Bild: Anders Ahlgren/TT

På Sjätte avenyn, utanför det Hilton-hotell där Donald Trump håller sin valfest, blandas hätska talkörer med jubel och applåder.

Fastighetsskötaren George Skantzos är glad.

– Nu hoppas jag på framgångar och att vi inte får några krig. Och att vi slipper ett nytt kallt krig med Ryssland, säger han.

Skantzos säger att det varit tufft att vara Trumpanhängare.

– Man beskylls för att vara sexist, våldtäktsman och hatisk. Men så är det inte – och Trump säger bara som det är.

"Bästa som kunde hända"

En bit bort sveper försäljaren Jerry Paul Pio lyckligt in sig i en Trumpflagga. Han berättar att han haft Trumpkeps på sig varje dag sedan i februari, trots gliringar.

– Det här är fantastiskt, det bästa som kunde hända vårt land och världen. Vi har brytt oss för mycket om andras problem för länge.

TT: Hur menar du?

– Vi ska inte bry oss om syriska flyktingar när vi har krigsveteraner som tigger på gatorna. Men det är klart, säger man så blir man kallad rasist.

TT: Vad hoppas du på nu?

– En ordentlig uppstädning.

Invandringen viktigast

Capriana McMurray har klätt sig i fotbollströja med Donald Trumps namn och flera politiska knappar. Hon säger att hon är lycklig.

– Trump kommer verkligen att göra Amerika stort igen. Han har fått kritik för det han sa om kvinnor, men det påverkar inte landet i stort. Hillarys agerande med sin e-post och Benghazi däremot har varit farligt för USA.

TT: Vilken valfråga var viktigast för dig?

– Invandringen. Vi behöver ordentliga gränser.

Lipa, som inte vill uppge sitt efternamn, står också på Sjätte avenyn och gläds.

– Hillary har hållit på med politik för länge och blivit korrupt, jag kunde inte stödja henne. Trump kommer att styra upp läget i USA och i världen, säger han.

– Det behövs säkert i Mellanöstern, som ju står i brand.

"Äcklad och ledsen"

Men alla på gatan är inte glada.

– Jag saknar ord, jag är äcklad och så ledsen. Det kan inte vara sant att Donald Trump är vår nästa president, säger restaurangägaren Nicolas Strauheder.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning