Hästen Kiss my Turku är årets Åbobo

Bild: VisitTurku.fi

En häst har utsetts till årets Åbobo 2016. Travhästen Kiss my Turku – även känd under smeknamnet Kisu – drar in pengar till barnkliniken i Åbo.

Den som vill delta i kampanjen kan bli delägare i hästen, som är född 2012. Det kostar 300 euro. Vissa kostnader uppstår för träning och skötsel av hästen, men resten går direkt till det välgörande ändamålet. Då Kisu tar hem prispengar går de utan undantag till kliniken.

Enligt Åbo stad har Kisu dragit in över 16 000 euro. Hästen fick ungefär en tredjedel av rösterna för årets Åbobo. Varvschefen Jan Meyer slutade tvåa före nätpolisen Riku Sukari. 

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning