Harvey Weinstein nekar inför högsta domstol

Filmmogulen Harvey Weinstein nekar till våldtäkts- och övergreppsanklagelser. Arkivbild. Bild: TT/AP/Richard Shotwell

Filmmogulen Harvey Weinstein nekar till våldtäkts- och övergreppsanklagelser i de första fallen som uppdagats i rätten vid en förhandling i Manhattans högsta domstol på tisdagen.

Den 31 maj åtalades Harvey Weinstein för våldtäkt – varav en jury på Manhattan i New York röstade för att ställa den sexbrottsanklagade filmmogulen inför rätta.

Nyligen lämnade tre skådespelare in en stämningsansökan mot filmproducenten Harvey Weinstein om sexuella övergrepp och uppmanade samtidigt andra offer att träda fram och ansluta sig till stämningen.

66-årige Weinstein var tidigare en av Hollywoods mäktigaste personer. Närmare 100 kvinnor har anklagat honom för brott, bland annat sexuella övergrepp och våldtäkt, som sträcker sig flera decennier tillbaka.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46