Hårt kritiserade Veikkaus berättar om sina planer i dag

I början av september meddelade Veikkaus att de kraftigt skär ner på antalet spelautomater och på sin marknadsföring. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Spelbolaget Veikkaus har varit i hetluften under den senaste tiden. På torsdagsmorgonen håller bolaget en presskonferens där de berättar om sina planer.

Veikkaus ska bland annat berätta hur de stegvis ska införa identifiering vid spel på spelautomater, hur de ska minska på antalet spelautomater och hur de ska förändra sin marknadsföring.

Veikkaus vd Olli Sarekoski, affärsverksamhetsdirektör Nora Vähävirta och direktör för juridiska frågor Pekka Ilmivalta är på plats för att svara på mediernas frågor.

Veikkaus har under den senaste tiden kritiserats i offentligheten. Bland annat för sin marknadsföring och för att ha placerat ut spelautomater på platser med mycket arbetslösa och låginkomsttagare. För en vecka sedan meddelade Konkurrens- och konsumentverket att de vill skärpa övervakningen av Veikkaus.

I början av september uppgav Veikkaus att de kraftigt skär ner på antalet spelautomater och på sin marknadsföring.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning