Harry och Meghan väntar sitt andra barn

Hertigen och hertiginnan av Sussex, prins Harry och Meghan, tillsammans med sin son Archie i maj 2019. Nu väntar paret sitt andra barn, uppger en talesperson för familjen till Sky News. Arkivbild. Bild: Dominic Lipinski/TT-AP

Harry och Meghan, vars formella titlar är hertigen och hertiginnan av Sussex, väntar sitt andra barn, rapporterar Sky News.

"Vi kan bekräfta att Archie ska bli storebror. Hertigen och hertiginnan av Sussex är överlyckliga över att vänta sitt andra barn", säger en talesperson för paret till Sky News.

Prins Harry gifte sig i maj 2018 med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle. Året därpå, i maj 2019, föddes sonen Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Hertigparets andra barn väntas i början av maj 2021.I höstas avslöjade hertiginnan att hon hade ett missfall sommaren 2020

Den 8 januari 2020 tillkännagav paret att de önskade att lämna det kungliga livet i Storbritannien. Nyheten slog ner som en bomb. Orsaken till beslutet – kallat Megxit i brittisk press – uppgavs ha varit starkt kopplat till att de ansåg att medierna var alltför närgångna gentemot dem.

Hertiginnan Meghan, som först ansågs vara något av en räddning för huset Windsor, fick efter bröllopet dessutom utstå hård kritik och rasistiska kommentarer. I ett känslomässigt inlägg förklarade prins Harry att han inte tänkte låta sin hustru genomlida samma slags bevakning som hans mamma, prinsessan Diana, hade utsatts för.

Paret bor numera större delen av året i Kalifornien i USA.

Läs också:

1–0 till Meghan Markle över brittisk press

Meghan berättar om prinsparets missfall

Prins Harry, hertigen av Sussex, är 36 år och yngste son till kronprins Charles och prinsessan Diana. Prins Harry är nummer sex i den brittiska successionsordningen. Han är major i den brittiska armén och har bland annat tjänstgjort i Afghanistan. Prinsen har tidigare hamnat i en del blåsväder för att ha festat mycket och ofta.

Meghan, hertiginnan av Sussex, är 39 år och kommer från USA. Före giftermålet med prins Harry arbetade hon som skådespelare och är mest känd för sin roll som Rachel Zane i tv-serien "Suits".

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Jordnära studier drar fullt hus på Keuda Saaren kartano

Mer läsning