Harry Kane vinner VM:s skytteliga

Harry Kane stod för sex fullträffar i VM. Bild: Juan Mabromata / AFP / Lehtikuva

Harry Kane misslyckades med att göra mål i Englands tre sista matcher men vinner skytteligan i VM. Den engelska lagkaptenen gjorde sex mål i mästerskapet.

Frankrike vinner VM 2018 – men mästerskapets meste målskytt finns i England. Anfallaren och lagkaptenen Harry Kane vinner guldskon som skytteligan på sina sex mål.

Det är två mål fler än kvintetten Romelu Lukaku, Belgien, fransmännen Antoine Griezmann och Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo, Portugal och Denis Tjerysjev, Ryssland.

Kane inledde VM starkt och gjorde två mål i premiären mot Tunisien och senare hattrick mot Panama.

24-åringen gjorde ett (av sina tre) straffmål mot Colombia i åttondelsfinalen men sedan blev det total måltorka för anfallaren.

Han var mållös mot Sverige, mållös mot Kroatien och mållös i bronsmatchen.

– Såklart är jag besviken över att jag inte kunde få in ett mål i de sista matcherna. Ibland går det, ibland går det inte, säger Tottenhamspelaren enligt AFP.

– Något att vara väldigt stolt över, säger han också om skytteligavinsten.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46