Hareides ersättare: Vad heter du och var spelar du?

Danmark har rest till Slovakien med ett gäng division 2-spelare och en tillfällig förbundskapten som inte ens kan namnen på sina spelare.Nu väljer Slovakien att sänka priset på biljetterna till 1 euro – och uppmanar samtidigt Uefa att vidta åtgärder mot Danmark.

Onsdag kväll möter ett tillfälligt sammansatt danskt landlag Slovakien i en träningsmatch. Efter konflikten mellan danska fotbollsförbundet, DBU, och Spelarföreningen stod Danmark plötsligt utan lag inför kvällens match och Nations League-mötet med Wales på söndag.

DBU fick till slut ihop ett lag på 24 spelare, som framför allt kommer från division 2-klubbar och laget kommer att ledas av profilen John "Faxe" Jensen – eftersom Åge Hareide inte ska behöva leda ett lag han inte tagit ut själv.

Slovakiens förbundskapten har varit kritisk till Danmarks agerande och ifrågasatt varför laget ens rest dit och nu meddelar förbundet att man sänker biljettpriset till 1 euro. Det slovakiska förbundet skriver på sin webbplats att man även kommer att betala tillbaka pengar till de som redan köpt biljetter, och uppmanar Uefa att "ta itu med situationen och vidta lämpliga åtgärder".

"Det slovakiska laget lider av hela situationen. I stället för en bra match som förberedelse inför en tuff Nations League-match mot Ukraina ställs vi nu mot ett lag av mycket lägre kvalitet".

DBU kommer att kompensera det slovakiska förbundet ekonomiskt för det som nu ses som en värdelös träningsmatch.

– Med den beklagliga situationen som blivit är det ganska naturligt att vi i dialogen med Slovakiska fotbollsförbundet har sagt till dem att de inte ska behöva betala för det här. Hur vi löser det är en dialog vi tar senare, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Høyer enligt Ritzau.

För John "Faxe" Jensen blir utmaningen att snabbt få koll på sina spelare, vilket inte är det lättaste när man träffar dem första gången på ett flyg dagen innan avspark.

– Jag har pratat med var och en på flyget på väg ner. Jag känner ingen av dem på förhand så därför måste jag ta det helt från början och fråga vad de heter och vilken position de spelar på, sade Jensen på presskonferensen i går enligt Ekstrabladet.

Bakgrund

Detta har hänt

1 september:

DBU meddelar att förhandlingarna med Spelarföreningen om ett nytt avtal med herrlandslaget har strandat. I stället erbjuder förbundet ett tillfälligt avtal över kommande två matcher; träningsmatchen mot Slovakien på onsdag och Nations League-mötet med Wales på söndag.

2 september:

Spelarna tar inte erbjudandet utan kontrar med ett motbud: att man går tillbaka till det gamla avtalet. "Vi vill göra allt för att kunna spela", säger William Kvist som sitter med i Spelarföreningens förhandlingsteam.

DBU kallar kontringen för ett "ickebud" och meddelar att man kommer att försöka hitta andra spelare till landslagssamlingen.

3 september:

DBU meddelar via Ritzau att förbundskapten Åge Hareide inte kommer att leda laget under de kommande två matcherna. DBU letar ny trupp och skriver brev till Superliga-klubbarna där man ber spelarna att meddela sig tillgängliga om de vill spela – samtidigt ber Spelarföreningen spelarna som tillfrågas att stå eniga med landslagsspelarna. Tottenham-mittfältaren Christian Eriksen kritiserar förbundet i en intervju med Ekstrabladet: "Det är verkligen obehagligt att lyssna på", säger han.

4 september:

Flera divisioner 2-klubbar meddelar att de inte kommer att släppa sina spelare medan några andra uppmuntrar sina spelare att ställa upp för förbundet. Till slut fick DBU ihop 24 spelare, där flertalet kommer från det danska division 2-lag. DBU har även hittat en tillfällig förbundskapten i John "Faxe" Jensen.

5 september:

Slovakien är kritiskt till Danmarks agerande och sänker biljettpriset till 1 euro. Samtidigt uppmanar man Uefa att vidta åtgärder mot Danmark.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00