Hård vind och dåligt väglag att vänta

I 10 landskap, varav de flesta i mellersta delen av landet, varnar institutet för att väglaget potentiellt är farligt på grund av snöfall och stigande temperatur. Bild: Mikael Piippo/SPT

På fastlandet i Österbotten, Nyland, Egentliga Finland och på Åland gäller inga vädervarningar.

Av havsområdena är varningar för hård vind i kraft i östra delen av östra delen av Finska viken, västra delen av Finska viken, östra delen av Norra Östersjön, västra delen av Norra Östersjön, Ålands hav, Skärgårdshavet, Södra Bottenhavet, Norra Bottenhavet, Kvarken, Södra Bottenviken och i Norra Bottenviken. Varningarna gäller hård sydvästlig vind.

I 10 landskap, varav de flesta i mellersta delen av landet, varnar institutet för att väglaget potentiellt är farligt på grund av snöfall och stigande temperatur.

I Österbotten, Nyland, Egentliga Finland, Kymmenedalen, Satakunta, Södra Karelen, Päijänne-Tavastland, Egentliga Tavastland råder häller inga varningar i nuläget. Varningar är heller inte i kraft på Åland.

I Birkaland, Mellersta Finland, Södra Savolax, Norra Savolax, Norra Karelen, Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Norra Österbotten, Kajanaland och i Lappland är väglaget är dåligt och potentiellt farligt på grund av snöfall och stigande temperatur.

Källa: Meteorologiska inistitutet

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning