Här kommer den nya gula-blåa klänningen: Hör du Yanny eller Laurel?

Minns du bilden med klänningen som en del uppfattade som blå medan andra var övertygade om att den egentligen var gul? Nu kommer ljudklippet Yanny/Laurel som går i klänningens fotspår.

Ett kort ljudklipp med en robotröst har skapat stor uppståndelse på nätet under de senaste dagarna. För fyra dagar sedan dök ljudklippet upp på Reddit tillsammans med frågan huruvida rösten säger Yanny eller Laurel.

Enligt psykologiprofessor David Alais vid University of Sydney som The Guardian intervjuat handlar klippet om en perceptuell tvetydighet i stil med Rubins vas.

– Vasen kan ses på två olika sätt och ofta svänger förståndet mellan de två olika tolkningarna. Det händer eftersom hjärnan inte klarar av att bestämma sig vilken tolkning som är det riktiga, säger Alais.

Här kan du lyssna på klippet:

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46