Här dyker Ronaldo upp – efter tio veckor

En glad Cristiano Ronaldo lämnar Juventus träningsanläggning efter sitt första träningspass med laget på tio veckor. Bild: Marco Bertorello/Lehtikuva

Cristiano Ronaldo är tillbaka i träning med Juventus – för första gången på över två månader.Men det är fortfarande oklart när Serie A kan dra i gång igen.

Den 35-årige fotbollsstjärnan anlände till Juventus träningsanläggning i en jeep med tonade rutor på tisdagen. Tre timmar senare lämnade han med ett leende och tummen upp till väntande fotografer.

Det var 72 dagar sedan Ronaldo senast såg sina lagkamrater, och han fick genomgå medicinska och fysiska tester innan han återförenades med laget för individuell träning.

Tränaren Maurizio Sarri har skött träningen i mindre grupper sedan i måndags, i väntan på att regeringen ska godkänna det medicinska regelverket. Juventus spelare återvände till individuell träning den 4 maj, samma dag som Ronaldo återvände till Italien efter isolering i sitt hemland Portugal.

De senaste två veckorna har han suttit i karantän i sin villa i Turin.

Först att återvända

Anfallaren, utsedd till världens bästa fotbollsspelare fem gånger, spelade i Juventus senaste Serie A-match innan säsongen avbröts, en 2–0-seger mot Inter bakom stängda dörrar på Allianz Stadium den 8 mars.

Han är den första utländske spelaren i Juventus, bland de som lämnade Italien under nedstängningen, som återvänder till lagets träningsanläggning Continassa. Italien är ett av länderna som drabbats hårdast av coronaviruset med över 32 000 dödsfall.

Ligaledaren Juventus har en poäng ner till Lazio i jakten på sin nionde raka "Scudetto".

Förbud till 14 juni

Serie A hade hoppats kunna återuppta säsongen den 13 juni, men regeringen har förbjudit idrott till den 14 juni.

I lördags sade premiärminister Giuseppe Conte att han behövde "fler garantier" innan det kan bli grönt ljus för fotbollen att fortsätta. Ett möte väntas inom den närmaste tiden mellan Conte och italienska fotbollsledare.

De kommande dagarna ska regeringen bestämma om den accepterar det nya medicinska regelverket som lagts fram för att kunna återgå till gruppträning och tävling.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning