Har du precis återvänt från semestern? Fem tips för en mjuklandning i vardagen

Årets längsta semester är nu över för många finländare och kontoret väntar åter.Bild: Anna Back/SPT

Umgås med kompisar, ta korta pauser och ät regelbundet för att så lätt och smidigt som möjligt återvända till vardagen.

Semestertiden börjar lida mot sitt slut och det är för många dags att återvända till kontoret. Det är nu man borde vara full av ny kraft och energi, men på många jobb råder raka motsatsen, skriver arbetspensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen i ett pressmeddelande. De har samlat fem tips för att underlätta vardagen efter semestern.

Var social

Sociala förhållanden ger kraft i vardagen. De glöms lätt bort då man har bråttom på jobbet, men det lönar sig att upprätthålla kontakten med vänner också efter semestern.

Ta korta pauser

Kom ihåg att ta korta pauser under arbetsdagen. Det hjälper dig att hålla energinivån hög hela dagen.

Håll koll på din dygnsrytm

Att återvända till en mer rutinerad dygnsrytm är bland de större utmaningarna efter en längre semester. Om möjligt, försök göra det gradvis.

Ät regelbundet

Många äter mer oregelbundet då man är ledig. Genom att äta hälsosamt och regelbundet orkar man bättre både med vardagen och arbetet.

Planera

Det är lättare att återvända till jobbet om man har en färdig plan. Om du inte gjorde en plan innan semestern, gör det senast nu.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00