Gravid man och icke-binär kunglighet – här är förslagen till nya emojier

Här är några av förslagen för nya emoji-symboler. Bland annat har sajten Emojipedia lagt fram förslag på en gravid man och en gravid person. Bild: Emojipedia

Den 17 juli firades emojidagen och då publicerades också förslag på nya emojier som kan bli en del av vår digitala kommunikation.

Emojier uppdateras årligen för att de ska hänga med i samhällsförändringar och återspegla den verklighet vi lever i. Årets förslag vill inkludera fler hudfärger och fler alternativ på kön.

Emojin på en gravid kvinna kan snart få sällskap av en gravid man och en gravid person. Sajten Emojipedia, som publicerat förslagen, vill uppmärksamma att transpersoner och icke-binära personer också kan vara gravida.

För att fortsätta på det här spåret har de föreslagit att man inkluderar en icke-binär kunglig person. Emojin är varken prins eller prinsessa, utan en kunglig person.

Under tidigare år har listan på förslag och de godkända kandidaterna sett relativt lika ut, alltså kommer de flesta av de här emojisarna antagligen hamna på våra tangentbord. Bild: Emojipedia

I år har det inkluderats fler handtecken i olika hudfärger. Handskakningen har fått olika varianter på hudfärg, än så länge kan man endast välja två gula händer som skakar hand.

Händerna som bildar ett hjärta är också en nyhet för i år.

Bland de vanliga gula emoji ansiktena finns också en rad nya förslag. I framtiden kan man meddela sin kompis om att man håller på att smälta, en emoji som kunde ha varit på sin plats redan i sommar. Bild: Emojipedia

Emojipedia vill också inkludera en symbol på korall för att uppmärksamma förstörelsen av korallrev. Emojin på bönorna kan också tänkas hänga ihop med klimatförändringen, i och med att det är allt fler som äter vegetariskt på grund av miljön.

I framtiden kan du också meddela att du är på disco med hjälp av en emoji. Det här väcker frågan om hur man hittills har klarat av att förmedla omvärlden om sitt discobesök.

Det är överraskande att likamedstecknet och bildäcket finns bland förslagen. Man kunde ha trott att något så vardagligt som de två redan tidigare funnits bland våra emojin. Bild: Emojipedia

Sajten Emojipedia presenterar årligen kandidater för nya emojier. I september kommer organisationen Unicode Consortium välja ut de emojier som sedan kommer synas i våra mobilapparater.

Organisationen Unicode Consortium upprätthåller Unicodesymbolerna. Unicodesystemet möjliggör bland annat att en ios-användare ser den emoji som en android-användare skickar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning