Hänninen: Jag hör till de bästa

Bild: Lehtikuva/Josep Lago

Juho Hänninen vet nu att han hör till världens bästa rallyförare. Han slutade fyra i VM-rallyt i Spanien.

– Det var viktigt att jag kunde bevisa för mig själv att jag kan kämpa mot de bästa förarna, säger Hänninen.

– Speciellt lördagen var en av mina finaste stunder i VM-rallysammanhang. Jag kände att jag verkligen kunde lita på bilen och jag vann sträckor utan att ta några stora risker, säger Hänninen till FNB.

– Skillnaderna till täten var ändå sådana att jag borde ha tagit oerhörda risker för att komma i kapp. Därför körde vi i vettig fart under sista dagen. Nu känns det bra att fortsätta till Wales rally. Där ska jag också försöka njuta.

Hänninen var den enda av Toyotas tre finländare som klarade sig i mål. Esapekka Lappi avbröt i dag efter att ha krockat med ett räcke och Jari-Matti Latvala redan under öppningsdagen.

Teemu Suninen som kör med Ford blev åttonde totalt och vann WRC2-klassen. Juuso Nordgren, Skoda, kom fyra i WRC2 och totalt 13:e.

Den brittiska Citroenföraren Kris Meek vann det spanska VM-rallyt. Tvåa var fransmannen Sebastien Ogier som närmar sig sitt femte världsmästerskap. Fordföraren Ogier leder VM-serien med 37 poäng före stallkamraten Ott Tänak, trea i spanska rallyt. Hyundais Thierry Neuville körde av vägen och avbröt i dag vilket kostade honom andraplatsen i VM-serien.

Nu återstår bara VM-rallyna i Wales och i Australien innan säsongen är slut.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46