Hanken får restaurang som granne

Byggnaden renoveras just nu. Bild: HBL

Finska handelshögskolans gamla huvudbyggnad, som just nu genomgår en grundlig renovering, öppnar sina dörrar som restaurang, festsal och konferenslokal i början av nästa år.

I handelsstudenternas forna matsal Rafla kommer restaurangkedjan Kanresta att öppna Restaurang Töölö om ett knappt år.

Den unika restaurangsalen med öppen spis gör det möjligt att ordna allt från trädgårdsfester till stora seminarier och galamiddagar. Restaurangen har plats för 120 matgäster, festsalen kan dukas för 400 personer och under cocktailtillställningar finns plats för 700.

Restaurangen kommer att bygga sin matfilosofi kring hörnstenarna inhemskt, kvalitet, ekologiskt och närproducerat. Anka, duva och många olika slags fiskar kommer att finnas på menyn och rätterna tillreds enligt klassiska recept som få längre använder i sina hemmakök.

Byggnaden i gultegel, som numera ägs av Aalto-universitetet, är ritat av arkitekterna Woldemar Baeckman och Hugo Harmia och fungerar med sina karakteristiska väggreliefer som ett landmärke för stadsdelen Tölö.

Renoveringen genomförs i samarbete med Museiverket och man strävar efter att bevara den tidstypiska 50-talsatmosfären. Festsalen återställs i sin forna glans. Den byggdes ursprungligen som en plats för konserter, scenföreställningar och danser.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning