Hangös stadsdirektör Denis Strandell om Viking Lines besök: "Ny och spännande möjlighet för oss"

Hangös stadsdirektör Denis Strandell är glad över beskedet att Viking Line gör en specialkryssning til staden. Bild: Lina Enlund

Viking Lines M/S Gabriella besöker Hangö under Hangöregattan och Kotka under Kotka havsdagar i juli. I båda städerna gläds man över det nya samarbetet.

Hangö och Kotka öppnar för första gången sina hamnar för Viking Lines passagerarfartyg.

I juli ordnar Viking Line två kryssningar med M/S Gabriella i samarbete med Hangö Hamn Ab och Hangö stad samt med Hamina Kotka Hamn Ab och Kotka stad.

Kryssningarna inleds i Helsingfors och går via Tallinn. Till Hangö anländer M/S Gabriella i samband med Hangöregattan.

"Det här är en ny och spännande möjlighet för oss att visa upp vår stad för resenärer som till exempel inte har egen bil, eftersom det under dagen finns tid att bekanta sig med Hangö till fots", säger Hangös stadsdirektör Denis Strandell i ett pressmeddelande.

Gabriella besöker Kotka i samband med Kotka havsdagar. Även där erbjuds program.

"Vi har haft besök av internationella kryssningsfartyg tidigare, men Gabriella är det första stora finländska kryssningsfartyget. Det är en stor ära för oss att Viking Lines fartyg anlöper vår hamn och det är särskilt välkommet med ett så uppiggande besök under de här exceptionella tiderna", säger Kimmo Naski, vd vid Hamina Kotka Hamn Ab.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning