Senaste nytt om coronaläget – besked från regeringsförhandlingarna väntas

Statsminister Sanna Marin (SDP) sade på onsdagen att det inte är tid att lätta på restriktionerna ännu. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Statsministern sade på onsdagskvällen att det finns skäl att överväga strängare gränskontroller.

I dag, torsdag, håller Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet sitt veckovisa informationstillfälle om coronaläget i Finland och världen. Tillfället ordnas klockan 10.

Regeringen samlades också på onsdagskvällen till årets första förhandlingar i Ständerhuset. Regeringen skulle bland annat diskutera epidemiläget och de muterade varianterna av coronaviruset. Under kvällen meddelade statsrådet att förhandlingarna drar ut på tiden och att besked från regeringsförhandlingarna kommer först senare.

När statsminister Sanna Marin (SDP) anlände till Ständerhuset på onsdagskvällen uppmanade hon kommuner och sjukvårdsdistrikt att fortsätta med stränga restriktioner. Hon sade också att det finns orsak att överväga strängare gränskontroller.

–  Virusmutationen verkar sprida sig snabbt och det kan bli ett problem. Därför är det bättre att agera i tid. Det innebär att det inte är läge att lätta på några restriktioner, sade hon.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning